Sült hús narancsos tarhonya-rizottóval.

2017-04-22

sponsored links




A napokban pár szófoszlány ütötte meg a fülemet úgy, mint "házi tarhonya, narancs, kicsit krémesítve... mintha rizottó lenne...." erre persze elkezdett járni az agyam, és gondoltam miért is ne lehetne jó. Mivel nem hagyott nyugodni, így tettem egy próbát, és lehet hogy nem éppen rizottó, de a narancskrémes ízesítéssel a tarhonya nagyon, de nagyon finom volt, és igen jól illett, a sós-fûszeres sült húshoz. Mivel tálalás elõtt egy kicsit még állt, így a tarhonya kissé magába szívta a narancsos szaftot, és vesztett a szotyosságából...... legközelebb vagy krémesebbre hagyom, vagy amikor elkészül rögtön tálalom majd, mert az biztos, hogy lesz legközelebb is.





Hozzávalók a húshoz:

4 szelet hús (tarja, karaj...)
õrölt színes bors
szerecsendió
majoranna
kakukkfû
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl fehérbor
2 ek sertészsír


A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fûszerekkel, és hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják.  (én elõzõ este befûszereztem, majd sütésig a hûtõbe tettem)

A zsírt melegítsük fel, majd helyezzük bele a befûszerezett hússzeleteket, és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük pirosra.

Ezután szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával, majd öntsük fel a borral, fedjük le a serpenyõt, és néha megforgatva a hússzeleteket pároljuk puhára. (ha szükséges közben pótoljuk a folyadékot)

Amikor a hús már puhára párolódott, vegyük le a fedõt, és süssük zsírjára. 




Narancsos tarhonya-rizottó hozzávalói:

20 dkg házi tarhonya
1 narancs leve és reszelt héja
3 dkg vaj
1 ek olaj
10 dkg mascarpone
1-1,5 dl fõzõtejszín  
õrölt színes bors


A tarhonyát enyhén sós vízben fõzzük puhára, de arra figyeljünk nehogy túlfõzzük, majd szûrjük, és csepegtessük le.

Egy serpenyõbe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tarhonyát, és keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá a narancslevét, és reszelt héját, a tejszínt, és a mascarponét, majd keverjük alaposan össze. 

Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kevergetve fõzzük még pár percig. (ha szotyossabbra szeretnénk, akkor adjunk hozzá még tejszínt)

Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a tarhonya-rizottót , majd helyezzük mellé a hússzeleteket, locsoljuk meg egy kevés szafttal, majd úgy kínáljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/04/s...

sponsored links

Keres?s