Sült hal újkrumplival
sponsored links
Szeretem a spenótos újkrumplit, sült halhoz nem is kell jobb köret.
A közepes méretû burgonyákat jól megmostam négybe vágtam, egy pici fehér bort löttyintettem alájuk (az újkrumpli sok nedvességet tartalmaz, így pároláskor vizet enged magának). Fedõ alatt kis lángon pároltam, talán öt-tíz percet.
Közben a halat készítettem elõ sütéshez, vagyis a jó két órája besózott keszegeket és pár ponytszeletet elõvettem a hûtõbõl és szárazra töröltem itatós papírral.
A párolódó burgonyák alá egy kanálnyi vajat tettem, majd jól megmosott, a kertbõl frissen szedett két maréknyi spenótot dobtam rá. Ment még bele két gerezd fokhagyma, só.
A halakat paprikás és enyhén borsos lisztbe forgattam és bõ olajban kisütöttem. A keszegeket ...