Sült hal sütõtökös csicsókapürével

2013-02-15

sponsored links


Elõre bocsátom, hogy az étel nem igazán fotogén, de az is lehet, hogy csak én vagyok béna, de nem tudom kihagyni ezt az ételt, mert igazán finomra sikeredett!
Volt a hûtõben még két szelet tengeri halfilé, gondoltam, mivel csicsóka szezon van, jól fognak passzolni egymáshoz.
A hal kicsit macerásnak tûnik, de nem az. A sütõt bekapcsoltam 200 fokra. Majd kevés olajon megpirítottam mindkét oldalát. Az egyik oldalát besóztam, borsoztam, és betettem a serpenyõbe, majd egy-két percig sütöttem. Közben sóztam, borsoztam a felsõ oldalt, és megfordítottam. Egy megfelelõ méretû tepsibe pár szál friss rozmaringot fektettem (az elsõ szobában telelnek), és erre jött a hal.
Elkészítettem az öntetet:
Másfél deci száraz fehérbort (lokálpatrióta révén természetesen Móri Ezerjót), féldeci olíva olajat és másfél deci tejszínt, kevés friss gyömbért, szerecsendiót és három gerezd zúzott fokhagymát alaposan elkevertem, majd a halak sütõolaját is hozzáadtam, s ezzel leöntöttem a halat a tepsiben. Lefedtem alufóliával, és 20 percig sütöttem, majd levettem a fóliát, és még ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s