Sült hal bazsalikomos zöldséggel

2012-06-05

sponsored links


Könnyû, zöldséges ebédre vágytam. Erre pont jó volt egy kis halacska és zöldség. Utóbbit bazsalikommal fûszereztem. Sajnos, még nem az enyémmel és nem frissel. De úgy nõ az én bazsalikomon az erkélyen, mint a gomba. :) Gyönyörû, egészséges. Nem véletlenül minden nap végig simítom a kezem a tetején. :) Úgyhogy azt is hasznosan fogom majd felhasználni. :)
Visszaúszva a halhoz... :)

Elkészítése

A halat sóval, borssal fûszerezzük mindkét oldalán.
Felkarikázzuk a cukkinit, a hagymát, cikkekre/karikákra vágjuk a paradicsomot. Sóval és morzsolt bazsalikommal fûszerezzük.
Olajjal kikent hõálló edénybe/tepsibe tesszük a zöldségek kb. felét, majd rátesszük a halat és a hal tetejére, illetve mellé (ha jut) a maradék zöldséget. A zöldségekre csepegtetünk egy kis olívaolajat.
Alufóliával lefedett edényben/tepsiben 15-20 percig sütjük 190 °C-os elõmelegített sütõben, majd alufólia nélkül, 200 °C-on grillezve (de persze anélkül is lehet) 10-15 percig.

Hozzávalók:
1 db hal (igen, ez a macska mennyiség :)) ...

Folytats a blogon ... izutazas.blogspot.com/2012/06/sult-ha...

sponsored links

Keres?s