Sült hagymakarika
sponsored links
Hozzávalók:
vöröshagyma
só, bors
zsemlemorzsa
tojás
liszt
sör
étolaj
majonéz, darált csípõs paprika
Elkészítése:
A vöröshagymát -amelybõl nagyobb fejeket válasszunk- 3-4 mm-es vastagságban felkarikázzuk, majd a karikákat szétszedjük. Az elõkészített hagymakarikákat sózzuk és pár percre magára hagyjuk, hogy a só megdolgozza kicsit. A sótól kissé megpuhul a hagyma, illetve az erõs ízét is tompítja.
Míg a hagyma puhul, készítsük elõ a panírokat. Az egyik mód, ahogyan megsütjük a szokásos liszt-tojás-zsemlemorzsa, a másik pedig egy sörtészta. A tojást kevés liszttel elkeverjük, majd annyi sörre öntjük fel, hogy palacsintatészta sûrûségû masszát kapjunk, a masszába kerüljön só és bors.
Sütéskor az olajat felmelegítjük, majd a hagymakarikákat lisztbe forgatjuk, belemártjuk a sörtésztába és pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha a sörtészta elfogyott, akkor folytassuk a hagyományos zsemlemorzsás panírozással, az így elõkészített karikákat is süssük meg, majd tálalhatunk is.
A kész hagymakarikákat fogyaszthatjuk magában, valamilyen ízlés szerinti szószba mártogatva (pl. ketchup), de ajánlom a majonézt darált csípõs paprika krémmel összekeverni és így fogyasztani, mert nagyon jó ízhatása van.
Jól csúszik hozzá a finom hideg sör...