Sült gomba mézes-mustáros pácban
sponsored links
Az ugye mindenkinek megvan, hogy a húsok mellett zöldségeket is lehet grillezni. De az nekem újdonság volt, hogy ezeket is érdemes lehet bepácolni elõtte. Ahogy megtaláltam ezt a mézes-mustáros gomba receptet, tudtam, hogy ki kell próbálnom. Elsõre furcsa párosításnak tûnik a gomba a mézzel, de a végeredmény nekem nagyon bejött.
Bár én nem tudtam grillezni, csak simán a tûzhelyen sütöttem, de egy kerti parti alkalmával igazi különlegesség lehet, hogy ha ezt a pácolt gombát kínáljátok a vendégeiteknek.
Hozzávalók:
3 ek balzsamecet
6 ek olívaolaj
2 ek méz
1 tk mustár
só
õrölt bors
reszelt fokhagyma
szeletekre vágott gomba
Elkészítés:
A pác hozzávalóit összekeverjük egy mély tálban.
Alaposan beleforgatjuk a gombaszeleteket.
Kb fél óra pácolódás után grillezhetjük vagy jobb híján ? mint én ? mehet a serpenyõbe. Én kerámiaedényt használtam, nem öntöttem alá plusz olajat. De biztos, hogy a grillen sokkal finomabb lesz, ha van rá lehetõségetek, próbáljátok ki úgy!
A gomba mellett pácolhatunk így cukkinit, padlizsánt, paradicsomot, paprikát, kukoricát, krumplit és akár grillsajtot is.
Én árpagyönggyel tálaltam.
A konyhakész, szeletelt gombákat ezúttal is a Bio-Fungi Kft. biztosította.
További gombás receptekért katt ide!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!
Forrás: https://www.urban-eve.hu/2013/07/24/grillezett-zoldsegek/