Sült gnocchi boros kacsával
sponsored links
Olasz napok (csak nálam) keretében nagy kedvencemet készítettem el, amit Gordon Ramsaytõl láttam. A kacsazsírban sült gnocchit. ...és ha már, akkor kacsát is sütöttem hozzá. Bár a gnocchi magában is mennyei élvezet, de ezt tudtam még egy kicsit fokozni.
Hozzávalók:
A gnocchihoz:
A kacsához:
Elkészítése:
A gnocchihoz a burgonyát sós vízben héjában megfõztem, lehûtöttem, meghámoztam, lereszeltem finom lyukú reszelõn. Hiába, gyenge vagyok a krumplinyomóhoz. Gyors mozdulatokkal összegyúrtam a tésztát. Nem sokáig gyömöszöltem, mert akkor gumis állagú lesz. Négy részre osztottam, hüvelykujjnyi vastagra sodortam, majd 2-2,5 cm-es darabokra vágtam õket. Közben egy nagy lábasban vizet forraltam, sóztam és kisebb adagonként kifõztem a gombócokat. Amint felúsztak a víz tetejére, leszûrtem õket és a felforrósított rozmaringos kacsazsírba dobtam. Frissen õröltem rá borsot és addig sütöttem erõs tûzön, míg szép aranybarna, ropogós lett.
A kacsamellekrõl lehúztam a bõrt. Olyan fiatalkák voltak, hogy csak kevés zsír volt rajtuk. A bõrt felkockáztam és felforrósított serpenyõben megsütöttem. Mikor már ropogósra sültek, hozzáadtam a fél cm-re szelt kacsamelleket. Sóztam, borsoztam és 1-2 percig pirítottam. sóztam, borsoztam, rozmaring hajtásokat dobtam bele és felengedtem egy kis muskotályos borral. Addig forraltam erõs tûzön, míg elillant az alkoholtartalma. Máris elzártam a tüzet és tálaltam. Wow...
Hozzávalók:
A gnocchihoz:
- 75 dkg burgonya
- 12 dkg durum tésztaliszt
- só
- 1 tojássárgája (opcionális)
- 3-4 ek kacsazsír
- bors
- friss rozmaring hajtások
A kacsához:
- 1 egész, fiatalka bõrös kacsamell filé (40 dkg)
- só
- bors
- rozmaring ágak
- 1 dl fehér bor (én muskotályost tettem)
Elkészítése:
A gnocchihoz a burgonyát sós vízben héjában megfõztem, lehûtöttem, meghámoztam, lereszeltem finom lyukú reszelõn. Hiába, gyenge vagyok a krumplinyomóhoz. Gyors mozdulatokkal összegyúrtam a tésztát. Nem sokáig gyömöszöltem, mert akkor gumis állagú lesz. Négy részre osztottam, hüvelykujjnyi vastagra sodortam, majd 2-2,5 cm-es darabokra vágtam õket. Közben egy nagy lábasban vizet forraltam, sóztam és kisebb adagonként kifõztem a gombócokat. Amint felúsztak a víz tetejére, leszûrtem õket és a felforrósított rozmaringos kacsazsírba dobtam. Frissen õröltem rá borsot és addig sütöttem erõs tûzön, míg szép aranybarna, ropogós lett.
A kacsamellekrõl lehúztam a bõrt. Olyan fiatalkák voltak, hogy csak kevés zsír volt rajtuk. A bõrt felkockáztam és felforrósított serpenyõben megsütöttem. Mikor már ropogósra sültek, hozzáadtam a fél cm-re szelt kacsamelleket. Sóztam, borsoztam és 1-2 percig pirítottam. sóztam, borsoztam, rozmaring hajtásokat dobtam bele és felengedtem egy kis muskotályos borral. Addig forraltam erõs tûzön, míg elillant az alkoholtartalma. Máris elzártam a tüzet és tálaltam. Wow...
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.