Sült gesztenye
sponsored links
A minap komámék be állítottak hozzám egy zacskó gesztenyével. Akkor frissen gyorsan fõztem belõle egy adaggal. Volt rá segítségem, elfogyasztani, mert õk is nagyon szeretik. Életem párja, csak pár darabot tett a magáévá.
Majdnem el is felejtkeztem róla, hogy van még gesztenyém, de akkor villámként jött a felismerés, ha nem készítem el, akkor hamarosan tönkre megy. Na ezt én nem hagyhattam, és mentõ akció elindult.
Letelepedtem egy tálcányi megmosott gesztenyével az étkezõ asztalhoz és neki láttam annak a feladatnak amit az egészbõl a legjobban nem szeretek.
Be kell vagdosni a gesztenyét... A gömbölyû felén egy X vagy + alakot kell vágni rajta. Ez hivatott arra, hogy meg akadályozza a gesztenye sütõben való mintegy felrobbanását, és a sülés valamint a pucolás is meg könnyebbül tõle. Szóval nagyon hasznos, de én akkor sem szeretem csinálni na...
Ezután lemezre tettem a gumókat, és 180 fokos sütõbe toltam õket. Vízzel be spricceltem kissé ezt a sütés alatt még 2x meg ismételtem. Így sül a gesztenye és ne szárad. Kb 45-50 percig sütöttem, de többször kivettem belõle 1-1 darabot és meg kóstoltam. Állítólag akkor jó már a gesztenye ha érezni az illatát ahogy sül. Na én azt ...