Sült füstölt csirkecomb
sponsored links
Hozzávalók:
4 db füstölt csirkecomb
1 nagy hagyma (vagy 2 kisebb)
6-8 gerezd fokhagyma (vagy ízlés szerint)
örölt bors
Én most dupla adagból csináltam (= 8 db csirkecomb).
A füstölt csirkecombokon egy éles késsel 3 bevágást csináltam (kb. 3 mm mélyen). Zúzott fokagymát kézzel jól beledörzsöltem minden oldalukon.
A sütõt bekapcsoltam 180 fokra.
A hagymát félkarikákra vágtam. A felét egy tepsibe szórtam. Erre ráraktam a csirkecombokat, kevés borsot õröltem rá, majd rászórtam a maradék hagymát. Kb. másfél deci vizet öntöttem alája, majd alufóliával lefedve sütöttem kb. 50 percet, majd a fóliát levéve tovább sütöttem, míg széppirosra nem sült, közben néha meglocsoltam a levével (kb. 25-30 perc).
Ìn most krumplipürével és csicsókasalátával tálaltam. (Csicsókasaláta: a csicsókát meghámoztam, rögtön hideg vízbe tettem hogy ne barnuljon meg. Utána nagylyukú reszelõn lereszeltem, ízesítettem pici vízben elkevert ecetes tormával, ecettel, pici cukorral, sóval, pici õrölt köménnyel, kevés apróra vágott metélõhagymával olajjal meglocsoltam, összekevertem.