Sült fûszeres hónapos retek.

2014-04-22

sponsored links


A friss, zsenge hónapos retket nagyon szeretem elropogtatni, még akár csak úgy önmagában is. (gyerekként egy szelet kacsa zsíros kenyérrel, de sokszor ettem uzsonnára, és imádtam) A napokban éppen a TV-Paprikát néztem amikor is az egyik mûsorban (már nem emlékszem pontosan hogy melyikben) sült hónapos retket készítettek. Rögtön el is határoztam, hogy az ünnepek után én is megcsinálom. Aztán nem is várakoztam vele addig, hanem a frissen kisült, és illatozó sonkás csiga mellé készítettem el. A feldarabolt retket mogyoróolajon megfuttattam, meglocsoltam balzsamecettel, fûszereztem sóval, borssal, és kakukkfûvel, majd roppanósra pároltam, végül pedig szép pirosra sütöttem. A sült retek már magában is nagyon finom volt, de a langyos sonkás csigával egyszerûen abbahagyhatatlan.........

Hozzávalók:

2 cs hónapos retek
2 ek mogyoróolaj ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2014/04/s...

sponsored links

Keres?s