Sült-fõtt sütõtökös táskák
sponsored links
A táskák mennyei ízeket rejtenek magukban, a teljes kiõrlésû liszt, a sütõtök, a hagyma és a hidegen sajtolt olaj egyformán fontos minõségi meghatározói. Mindezek együttes hatása adja az étel harmóniáját, tápláló de egyben könnyen feldolgozható jellegét.
A sütõtök termések közül a hokkaido fajta már augusztus óta folyamatosan szedhetõ, az október a sonkatök érési ideje és a többit az elsõ deres reggel után takarítom be. Mindegyik tökfajta jellegzetes formával és ízzel rendelkezik vannak lisztes tömör fajták, vizes, ananászízû, és szuper édes ( akár 8%-ot is elérheti a cukortartalma) , színük a sötét narancssárgától a fakó sárgáig terjed. Mindezen tulajdonságaik határozzák meg milyen ételt készíthetünk belõle. A hokkaidó héja is ehetõ, aránylag kis méretû így az egész tököt felhasználhatjuk egyszerre, ennyi pozitívumának köszönhetõen a fõzéshez legtöbbször ezt a fajtát használom, nagyszerû salátákba levesekhez.
A sütõtöknél még egy fontos kritérium a tárolhatóság. A kemény vastag héjú sütõtök akár szobadíszként eltartható a padlón. Leghamarabb a nagyobb víztartalmú sonkatökök kezdenek el romlani, ezért hûvös,sötét, száraz helyen tároljuk, és legelõször használjuk fel. A felvágott példányok, fóliával letakarva néhány napig elállnak a hûtõben.
A sütõtökbõl finom és hasznos ételeket ...