Sült fokhagymás vinaigrette paradicsomos kenyérrel
sponsored links
Fotó: Krumpli Béla
Imádok mártogatni, ezért is került rá ez a falatka a tányérra. Persze az Ecetház udvarán nem lehetett megoldani, hogy mindenki saját maga mártogassa a kenyerét, de a lényeg úgyis az volt, hogy kiderüljön: egészen egyszerû dolgokból is lehet különleges ételeket készíteni. Ott olívaolajat használtam, a hangsúly az eceten volt. Lehet variálni is: különbözõ, valóban finom - nem csábítóan olcsó, boltban vásárolt - olajakkal keverni a borecetet: hidegen sajtolt napraforgóolajjal, tökmagolajjal, dióolajjal stb. Ezúttal a vinaigrettehez sült fokhagymát kevertem, ebbe mártogattuk a kenyérkéket.
A paradicsomos kenyér receptjét már megírtam, ahhoz képest most a megkelt tésztát lisztezett deszkán óvatosan ellapogattam, és kb két ujjnyi széles, 12 cm hosszú csíkokat vágtam belõle. Sütõpapírral bélelt tepsibe tettem, letakarva kelesztettem míg a sütõ felmelegedett 250 fokra, és 15 perc alatt megsütöttem.
Miután Bodrogkeresztúron Krmpl is leginkább a pulton belül állt, és kenyeret kent, kínálta a falatkákat, reklámozta az ecetet, kávét, vagy éppen forralt bort töltött, fotózásra kevesebb ideje jutott. A falatkákról külön-külön nem készült kép, az elõzõ bejegyzésekben be lehet azonosítani õket. Ugyanakkor már unalmas lett volna egy újabb tányéros kép, meg azért, hogy a vonaton elüssük valamivel az idõt, ott étel-fotóztunk, meglehetõsen szegényes körülmények között:)
Hozzávalók:
a sült fokhagymához: ...