Sült fokhagyma-leves ? ?Végigfõzni a Meatless-t?
sponsored links
Elsõ körben nyilván azokat a recepteket csinálom meg a Meatless-bõl, amire már elsõ átlapozáskor azt mondtam, hogy húúúú-akarom-most azonnal.
Ez is ilyen. Sült fokhagyma és parmezán. Csak jó lehet. És az is.
És tényleg kell bele a három fej (kb. 30 gerezd) fokhagyma.
Hozzávalók:
- 2-3 fej (összesen kb. 30 gerezd) fokhagyma (egyben, héjastul)
- olívaolaj
- 20-22 dkg krumpli, meghámozva és kis kockákra vágva
- 4 csésze zöldségalaplé
- só, bors
- 1/4 csésze frissen reszelt parmezán (+ a tálaláshoz)
- pirítós a tálaláshoz
A fokhagyma fejeket keresztben kettévágom, letépek egy darab alufóliát, ráteszem a fokhagymát, meglocsolom olívaolajjal és összecsomagolom. Elõmelegített, 180 fokos sütõben 30 percig sütöm, majd félreteszem hûlni.
Az alaplevet egy fazékba teszem, felforralom, hozzáadom a krumplit, a vékony héjából kinyomott fokhagymát, és közepes lángon addig fõzöm, amíg a krumpli megpuhul (kb. 12 perc). Belekeverem a parmezánt, miután kicsit kihûlt, összeturmixolom, sóval, borssal ízesítem. Ha szükséges, felmelegítem. Pirítóssal és reszelt parmezánnal tálalom.
4 adag lesz belõle.