Sült fahéjas kókuszos labdák
sponsored links
- 3 evõkanál kókuszliszt
- 3 evõkanál nyílgyökérliszt, vagy ugyanennyi alacsony Ch-értékû NaturCookta tápióka liszt; ehelyett használhatsz további 3 evõkanál kókusz-, mandula- vagy gesztenyelisztet is (Mindkét változatot kipróbáltam! – a keményítõs sikerült jobban!)
- Késhegynyi szódabikarbóna (pl. NaturCookta)
- 1 nagyobb citrom leve
- 1 evõkanálnyi õrölt fahéj
- 3 evõkanál eritrit a tésztába
- 3 evõkanál eritrit õrölve – porxukornak, vagy készen vett porxukor (NaturCookta)
- Legalább 10 evõkanál kókuszzsír
- Ebbõl a mennyiségbõl 7 db fagyis kanálnyi méretû gombóc, vagy 14 db kisebb gombóc készülhet!
Elkészítés:
- A gombócok hozzávalóit keverd össze, 15 percig pihentesd a tésztát, majd formázz belõle gombócokat
- A kókuszzsírt hevítsd fel
- A gombócokat a forró olajba helyezd el – egy csipetnyi tésztával csinálj egy próbát – nézd, hogy gyöngyözik-e az olaj, majd tedd a gombócokat a forró olajba
- A sütés gyors lesz, nagyon oda kell figyelned, forgasd meg sütés közben – a legegyszerûbb villával; vigyázz, mert könnyen megég!
- Lyukas merõkanállal emeld ki a kész gombócokat egy porxukorral behintett tálba
- Végül szûrõkanállal szitálj a tészta tetejére is porxukrot
- A labdák jellemzõen meg fogják magukat szívni kókuszolajjal; ne fogyaszd forrón, hanem várj, míg langyosak nem lesznek és az olaj egy kicsit meg fog dermedni – további formát adva a gombócoknak