Sült fahéjas kókuszos labdák

2014-04-12

sponsored links

Hozzávalók:kókuszlabdafahéjjal0

  • 3 evõkanál kókuszliszt
  • 3 evõkanál nyílgyökérliszt, vagy ugyanennyi alacsony Ch-értékû NaturCookta tápióka liszt; ehelyett használhatsz további 3 evõkanál kókusz-, mandula- vagy gesztenyelisztet is (Mindkét változatot kipróbáltam! – a keményítõs sikerült jobban!)
  • Késhegynyi  szódabikarbóna (pl. NaturCookta)
  • 1 nagyobb citrom leve
  • 1 evõkanálnyi õrölt fahéj
  • 3 evõkanál eritrit a tésztába
  • 3 evõkanál eritrit õrölve – porxukornak, vagy készen vett porxukor (NaturCookta)
  • Legalább 10 evõkanál kókuszzsír
  • Ebbõl a mennyiségbõl 7 db fagyis kanálnyi méretû gombóc, vagy 14 db kisebb gombóc készülhet!

Elkészítés:

  • A gombócok hozzávalóit keverd össze, 15 percig pihentesd a tésztát, majd formázz belõle gombócokat
  • A kókuszzsírt hevítsd fel
  • A gombócokat a forró olajba helyezd el – egy csipetnyi tésztával csinálj egy próbát – nézd, hogy gyöngyözik-e az olaj, majd tedd a gombócokat a forró olajba
  • A sütés gyors lesz, nagyon oda kell figyelned, forgasd meg  sütés közben – a legegyszerûbb villával; vigyázz, mert könnyen megég!
  • Lyukas merõkanállal emeld ki a kész gombócokat egy porxukorral behintett tálba
  • Végül szûrõkanállal szitálj a tészta tetejére is porxukrot
  • A labdák jellemzõen meg fogják magukat szívni kókuszolajjal; ne fogyaszd forrón, hanem várj, míg langyosak nem lesznek és az olaj egy kicsit meg fog dermedni – további formát adva a gombócoknak

kókuszlabdafahéjjal1


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=22196

sponsored links

Keres?s