Sült cékla saláta
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg apró cékla
1 fej lilahagyma
1 bögre fõtt csicseriborsó (konzervbõl is)
csípõspaprika
10 dkg kéksajt
só, bors, citromlé
vörösbor ecet
2-3 kanál olívaolaj
metélõhagyma
A céklát megmossuk, fóliába csomagoljuk és sütõben 45-50 perc alatt puhára fõzzük. Ha megsült (villával bele lehet szúrni) hideg vízbe dobjuk és gyorsan lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
A lilahagymát vékonyra felszeleteljük, kissé megsózzuk, meglocsoljuk vörösbor ecettel, majd 15 perc után alaposan kicsavarjuk.
A csicseriborsót lecsepegtetjük, a kéksajtot elmorzsoljuk, a csípõspaprikát és a metélõhagymát felaprítjuk.
Egy tálba öntjük a hozzávalókat: a sült céklát, a marinált hagymát, a csicseriborsót, megszórjuk aprított csípõspaprika csíkokkal és metélõhagymával. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, majd rászórjuk a kéksajt morzsalékot. Lefedve pár órát hûtjük.