Sült cékla (köret)

2012-02-10

sponsored links


Úgy veszem észre, hogy egyre jobban terjed a cékla sült változata is, és már kicsit gyakrabban alkalmazzák köretként is, nem csak savanyúságnak. Ennek ellenére mégis legtöbben csak megfõzik, ecetes-cukros lébe teszik. A változatosság annyi, hogy tesznek mellé tormát vagy nem, ha igen, akkor reszelve vagy hosszúkás csíkokra vágva. Pedig már jó néhány éve annak is, hogy valakitõl hallottam (olyantól, aki hivatásszerûen készítette és árulta), hogy õk a cékla-savanyúságot is sült, nem fõtt céklából készítik. Héjastól megsütik, aztán hámozzák, szeletelik és teszik a megfelelõ lébe. Sokkal ízesebb így.

Az, hogy a cékla nagyon jó köret is különbözõ húsok mellé, nálam sem újdonság, emlékeztetõként említem most, mert ezen a módon jól passzolt a - nálam szokásos, év eleji - fogyós étrendbe is.

A kicsi, gömbölyû céklákat meghámoztam. (Kivételesen még gumikesztyût sem felejtettem el felhúzni hozzá, tehát nem lett napokra lila a kezem.) Négy-hat részre vágtam, tepsiben elterítettem. Darabokra vágtam négy kis darab sárgarépát is, közé szórtam. Spórolósan megsóztam. Mivel én szeretem a fokhagymát, céklához is, három gerezd fokhagymát összenyomtam, és egy ...


Folytats a blogon ... beck.blog.hu/2012/02/10/sult_cekla_koret

sponsored links

Keres?s