Sült csülök gombával, hagymával és krumplival
sponsored links
Sült csülök gombával, hagymával és krumplival
Ebben a hûvös, furcsa tavaszban jól esett ez az étel. Azért jutott a tányérra medvehagyma is. Majális lévén terveztem egy kiruccanást a Városligetbe, de végül is letettem róla, még korai lett volna ekkora kirándulást tennem gyalogosan. Úgy-hogy itthon ünnepeltem, s kényeztettem magam. Ennél jobbat a ligeti büfésektõl sem kaphattam volna. Nem beszélve arról, hogy egy adag többe került volna, mint ez a mennyiség.
Hozzávalók:
60 dkg fõtt füstölt csülök csont nélkül 2 db csiperke gomba 2 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 4 db krumpli só õrölt fekete bors 2 ek napraforgó olaj 8 levél medvehagyma
Elkészítés:
A krumplit elõfõztem, megpucoltam, kockára vágtam. A hagymát karikákra vágtam, a gombát felszeleteltem. Az egyik fokhagymát aprítottam.
A csülköt nagyobb darabokra vágtam, bedörzsöltem fokhagymával. Betettem egy nagy serpenyõbe. Melléraktam a krumplit és a hagymát. Az egészet sóztam, borsoztam, locsoltam rá olajat. Betettem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe. Idõnként meglocsoltam.
45 perc elteltével rátettem a gombát és az aprított fokhagymát, fûszereztem, s meglocsoltam mindent a szafttal.
1 óra elteltével elzártam a tûzhelyet.
Tálaláskor a tányérra raktam csülökhúst, körítést, s díszítésként medvehagymát. Sörrel fogyasztottam. Ha már a csülökre nem locsoltam, legalább a torkomat öblögettem a sörrel. Végtére is majális van.
Ebben a hûvös, furcsa tavaszban jól esett ez az étel. Azért jutott a tányérra medvehagyma is. Majális lévén terveztem egy kiruccanást a Városligetbe, de végül is letettem róla, még korai lett volna ekkora kirándulást tennem gyalogosan. Úgy-hogy itthon ünnepeltem, s kényeztettem magam. Ennél jobbat a ligeti büfésektõl sem kaphattam volna. Nem beszélve arról, hogy egy adag többe került volna, mint ez a mennyiség.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplit elõfõztem, megpucoltam, kockára vágtam. A hagymát karikákra vágtam, a gombát felszeleteltem. Az egyik fokhagymát aprítottam.
A csülköt nagyobb darabokra vágtam, bedörzsöltem fokhagymával. Betettem egy nagy serpenyõbe. Melléraktam a krumplit és a hagymát. Az egészet sóztam, borsoztam, locsoltam rá olajat. Betettem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe. Idõnként meglocsoltam.
45 perc elteltével rátettem a gombát és az aprított fokhagymát, fûszereztem, s meglocsoltam mindent a szafttal.
1 óra elteltével elzártam a tûzhelyet.
Tálaláskor a tányérra raktam csülökhúst, körítést, s díszítésként medvehagymát. Sörrel fogyasztottam. Ha már a csülökre nem locsoltam, legalább a torkomat öblögettem a sörrel. Végtére is majális van.