Sült csülkök ideje

2011-10-08

sponsored links

Minden idõben meg kell látni a szépet - én most vettem ki a sütõbõl a néznivalót.

Nem akartam elengedni a jó idõt, nagyon nem. Gondolni sem bírtam rá, hogy vége lesz. Ez egy néhány éve kialakult szemléletváltás eredménye: korábban már a Szent Iván éj hûvösében is az õsz elsõ fuvallatát éreztem, és elkezdtem siratni a nyarat - nem lepett hát meg, mikor tényleg vége lett.

Aztán egyszer csak megráztam magam, és eldöntöttem, hogy én igenis minden idõben annak fogok örülni, ami van, és kiélvezem az utolsó percig. Komoly tréning volt, de megérte: megtanultam tudatosan értékelni a négy évszakot, még azt is szeretem benne, hogy folyamatos alkalmazkodásra kényszerít, mert ezzel rugalmassá tesz.

Most magamat is megleptem az elsõ "hideg reakciómmal": este még elkapcsoltam az idõjárás jelentést, hogy ne is halljak a közelgõ rossz idõrõl, másnap délelõtt  pedig vígan szaladtam a henteshez az esõben, hogy valami jó zsíros-bõrös húst szerezzek, hogy a bõrét ropogtatva nevethessem ki a vihart.

Csülköt kaptam, vettem hozzá káposztát, a krumpli és a hagyma adott volt. Míg elkészült, kicsit borozgattam és kívánságlistát írtam magamnak - arról, miket szeretnék a közeljövõben enni. Úgyhogy beköltözöm a konyhába - készüljetek!

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/10/08/su...

sponsored links

Keres?s