Sült csuka - irdalva, vagy irdalás nélkül?

2011-12-05

sponsored links


Legnagyobbikom egészségesnek nyilváníttatott, amit már nagyon várt, hogy végre horgászni mehessen. Tegnap elég szép idõ volt, így elment, hátha sikerül egy csukát akasztania, mert nagyon ráéhezett egy kis fokhagymás csukára. (Igaz, van a mélyhûtõben egy gyönyörû példány, de azt karácsonyra tartogatom.) Hosszas próbálkozás után, mikor már majdnem feladta, mégiscsak sikerült egy szép csukát akasztania, nagyobbat, mint amik az eddigi bejegyzésekben szerepeltek. Hazahozta, megtisztította, és eltettük a hûtõbe, mert tegnap délután már nem volt kedvem megsütni, de megígértem, hogy ma sorra kerül. Így is lett. Felvetõdött azonban egy kérdés sütés elõtt: irdalva, vagy irdalás nélkül készüljön, mert attól féltem, hogy egy ilyen nagyobb csuka szálkái már nem olyan gyengék, ami könnyen összesülne.  Megbeszéltem a srácokkal, hogy ma kísérletezünk egy kicsit, egyik oldalán nagyon sûrûn beirdalva, másik oldalán irdalás nélkül, egészben hagyva sütjük meg a csukát. Készítettem egy jó fokhagymás fûszerkeveréket, 4 fehér kanál szitált ételízesítõbõl, 1 kávéskanál õrölt borsból, 2,5 kávéskanál fokhagyma granulátumból és fél kávéskanál chili porból, amivel aztán jól befûszereztem az elõkészített halat.

Aztán sütõpapírral bélelt tepsire kanyarítottam, mert nem fért volna el még átlósan sem, megspricceltem olajjal, és 180 fokra elõmelegített sütõbe toltam. 35 percig sütöttem (nem mertem tovább, nehogy nagyon kiszáradjon), akkor kivettem és megkóstoltuk. Azt tapasztaltuk, hogy az irdalt oldalt jobban átjárták a fûszerek, ahogy arra számítani is lehetett, viszont hiába ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/12/sult-csuk...

sponsored links

Keres?s