Sült csokoládémousse citromos tejszínhabbal
sponsored links
Ajánlom mindazoknak, akik idegenkednek a mousse-ban a nyers tojástól. Azoknak, akik szeretik a habkönnyû, álomfinom csokis édességeket. Azoknak, akik tréningezni akarják magukat önfegyelem terén. (Azért sem eszem meg egyszerre az egészet.) Azoknak, akik el akarják kápráztatni a családjukat egy finom desszerttel. Végezetül minden csokirajongónak.
Az alapötletet Ízbolygó blogjáról lestem el, majd alaposan átgyúrtam és a saját ízlésemre formáltam.
A citromos tejszín nélkül elég tömény. A tejszínnel már könnyed, varázslatos ízû. Ez a mennyiség 4 nagyobb vagy 6 kisebb adagra osztható, de szerintem egy ebéd utáni desszertnek a kisebb adag is bõven elég.
Hozzávalók:
100 g étcsokoládé (nálam 50%-os)
60 g tejcsokoládé (nálam Milka)
2 ek kávé
80 g vaj
2 tojás ...