Sült csirkemáj tejszínes-fokhagymás parajlevéllel

2013-01-23

sponsored links


Térjünk át egy kicsit szénhidrátszegényebb vizekre is, most egy könnyû és gyors ebédötletet hoztam.

A csirkemájat véleményem szerint eléggé elhanyagoljuk a magyar gasztronómiában, holott nagyon finom ételeket lehet belõle készíteni és nem mellesleg nagyon magas a vas tartalma, ezért vashiányosoknak különösen ajánlott.
Általában a csirkemájból nálam pörkölt készül kis nokedlivel, tejföllel. Én is ritkán eszem, pedig nagyon szeretem. Most egy egyszerû, borsos, serpenyõben sütõs megoldást választottam, összesen 20 percig tartott az elkészítése. Késõbb pedig jövök különleges májas ételekkel is. Ígérem.

Hozzávalók:

A májhoz:
200 g csirkemáj és szív
bors, só
olivaolaj

A parajhoz:
200 g parajlevél (nekem most fagyasztott volt itthon) ...

Folytats a blogon ... lilakancso.blogspot.com/2013/01/sult-...

sponsored links

Keres?s