Sült csirkemell rukola salátával
sponsored links
Hozzávalók: 4 bõr és csont nélküli csirkemell, 1 citrom, 4 evõkanál olívaolaj, 4 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, só, frissen õrölt bors. A krumplipûréhez: 1,5 kg krumpli, vaj, tej, só. A salátához: 25 dkg rukola, 20 dkg paradicsom, 3 szál újhagyma, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál fehérbor, 4 evõkanál olívaolaj, só, frissen õrölt bors.
Elkészítése: A megmosott és szárazra törölt csirkemellet kissé kiveregetjük, majd bepácoljuk a citromlé- és héj, a megmosott és vékonyra felaprított fokhagyma és zöldhagyma, az olaj, sóval és borssal ízesített keverékébe. Letakarva a hûtõszekrénybe tesszük kb. fél órára. Ezidõ alatt készítjük el a krumplipûrét a hagyományos módon: sós vízben megfõzzük a megtisztított és kockákra vágott krumplit, majd leszûrve, hozzáadjuk a tejet és a vajat, amivel ...