Sült csirkecombok párolt répával és petrezselymes újkrumplival

2017-05-13

sponsored links

Sült csirkecombok párolt répával és petrezselymes újkrumplival

Már kapható újkrumpli, ez pedig már a tavaszt jelzi, bár ma épp Szervác napja van, s az idõ is ennek megfelelõen esõs és hûvös.

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 1 gerezd fokhagyma
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõ pirospaprika
  • napraforgó olaj
  • 2 szál sárgarépa
  • kakukkfû
  • 30 dkg újkrumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem

Elkészítés:

A csirkét bedörzsölöm fokhagymával, fûszerezem, meglocsolom olajjal, s beteszem egy éjszakára a hûtõbe.

Másnap a krumplikat áztatás után megkapirgálom, elõfõzöm.

A répákat megpucolom, karikákra vágom, fûszerezem, rakok rá kakukkfüvet és megpárolom.

A krumplikat egy serpenyõben a csirkecombokkal együtt megsütöm. Mikor már majdnem kész a krumplira szórok aprított fokhagymát és petrezselymet, sózom, borsozom.

Tálaláskor teszek a tányérra kettõ combot, répát, s 4 db krumplit, s díszítésként petrezselyemlevelet.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/05/sult...

sponsored links

Keres?s