Sült csirkecombok párolt répával és petrezselymes újkrumplival
sponsored links
Sült csirkecombok párolt répával és petrezselymes újkrumplival
Már kapható újkrumpli, ez pedig már a tavaszt jelzi, bár ma épp Szervác napja van, s az idõ is ennek megfelelõen esõs és hûvös.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkét bedörzsölöm fokhagymával, fûszerezem, meglocsolom olajjal, s beteszem egy éjszakára a hûtõbe.
Másnap a krumplikat áztatás után megkapirgálom, elõfõzöm.
A répákat megpucolom, karikákra vágom, fûszerezem, rakok rá kakukkfüvet és megpárolom.
A krumplikat egy serpenyõben a csirkecombokkal együtt megsütöm. Mikor már majdnem kész a krumplira szórok aprított fokhagymát és petrezselymet, sózom, borsozom.
Tálaláskor teszek a tányérra kettõ combot, répát, s 4 db krumplit, s díszítésként petrezselyemlevelet.
Már kapható újkrumpli, ez pedig már a tavaszt jelzi, bár ma épp Szervác napja van, s az idõ is ennek megfelelõen esõs és hûvös.
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõ pirospaprika
- napraforgó olaj
- 2 szál sárgarépa
- kakukkfû
- 30 dkg újkrumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
Elkészítés:
A csirkét bedörzsölöm fokhagymával, fûszerezem, meglocsolom olajjal, s beteszem egy éjszakára a hûtõbe.
Másnap a krumplikat áztatás után megkapirgálom, elõfõzöm.
A répákat megpucolom, karikákra vágom, fûszerezem, rakok rá kakukkfüvet és megpárolom.
A krumplikat egy serpenyõben a csirkecombokkal együtt megsütöm. Mikor már majdnem kész a krumplira szórok aprított fokhagymát és petrezselymet, sózom, borsozom.
Tálaláskor teszek a tányérra kettõ combot, répát, s 4 db krumplit, s díszítésként petrezselyemlevelet.