Sült csirkecomb vörösboros almával
sponsored links
Hozzávalók 4 egész csirkecomb 8 dkg lágy vaj mediterrán fûszerek só a vörösboros almához: 12 db közepes alma 1- 2-3 evõkanál cukor 1 kávéskanál fahéj 6 dkg vaj |
A mediterrán fûszereket, a sót elkeverjük a lágy vajjal, és bekenjük vele a csirkecombokat úgy, hogy a bõrük alá is jusson. Tepsibe tesszük, 1-1,5 dl vizet öntünk alá, és 220 fokra melegített sütõbe tesszük. 15 perc után 190 fokon folytatjuk a sütést addig, amíg a combok át nem sülnek és bõrük piros nem lesz. Miután elkészült, letakarjuk a húst, és melegen tartjuk.
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd közepes lángon felmelegített serpenyõbe tesszük és átmelegítjük õket. Megszórjuk cukorral, fahéjjal, hozzáadjuk a vörösbort, és 5-6 percig pároljuk. Közben átforgatjuk az almákat, hogy valamennyit jól átjárja a boros lé. Végül hozzákeverjük a vajat, és 1-2 perc után levesszük a tûzrõl. Ügyeljünk arra, hogy ne párolódjanak teljesen puhára az almák. A sült csirkecombokat vörösboros almával kínáljuk.
A recept a Kifõztük 2013. évi novemberi számában is megjelent.