Sült csirkecomb vörösboros almával

2014-03-06

sponsored links


Hozzávalók

4 egész csirkecomb
8 dkg lágy vaj
mediterrán fûszerek

a vörösboros almához:

12 db közepes alma
1-1,5 dl vörösbor
2-3 evõkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
6 dkg vaj


A mediterrán fûszereket, a sót elkeverjük a lágy vajjal, és bekenjük vele a csirkecombokat úgy, hogy a bõrük alá is jusson. Tepsibe tesszük, 1-1,5 dlvizet öntünk alá, és 220 fokra melegített sütõbe tesszük. 15 perc után 190 fokon folytatjuk a sütést addig, amíg a combok át nem sülnek és bõrük piros nem lesz. Miután elkészült, letakarjuk a húst, és melegen tartjuk.


Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd közepes lángon felmelegített serpenyõbe tesszük és átmelegítjük õket. Megszórjuk cukorral, fahéjjal, hozzáadjuk a vörösbort, és 5-6 percig pároljuk. Közben átforgatjuk az almákat, hogy valamennyit jól átjárja a boros lé. Végül hozzákeverjük a vajat, és 1-2 perc után levesszük a tûzrõl. Ügyeljünk arra, hogy ne párolódjanak teljesen puhára az almák. A sült csirkecombokat vörösboros almával kínáljuk. 

A recept a Kifõztük 2013. évi novemberi számában is megjelent.

Folytats a blogon ... izeskalandok.blogspot.com/2014/03/sul...

sponsored links

Keres?s