Sült csirkecomb ribizlimártással és tejfölös krumplival
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
6-8 csirkecomb, só, bors, zsiradék.
A körethez: 60-70 dkg krumpli, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, só, bors.
A ribizlimártáshoz: 50 dkg piros ribizli , 1 evõkanál vaj vagy zsír, 1 evõkanál liszt, 5-6 dkg cukor, 2 evõkanál tejföl, só.
Elkészítése:
A csirkecombokat sóval és borssal fûszerezzük, hõálló edénybe helyezzük, és néhány órára hûtõbe tesszük. Egy serpenyõben felforrósítjuk a zsírt, ráöntjük a combokra, és kevés vizet aláöntve, fedõ alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, fedõ nélkül pirosra sütjük.
A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben megfõzzük, meghámozzuk, majd kockára vágjuk. Egy lábasban megolvasztjuk a ...