Sült csirkecomb kókuszos-kurkumás mártással mazsolás rizzsel
sponsored links
Manapság ha körülnézünk a legegyszerûbb piaci zöldségesnél, elámulunk a változatos kínálaton. A polcokon többnyire nem hazai gyümölcsöket találunk, hanem mint valami bõségszaruból öntik elénk az alig, vagy soha nem látott és kóstolt egzotikus furcsaságokat. Ez a bõségszarú változatossá teszi az életünket, ételünket. Kezünkbe vesszük és nem tudjuk, hogy mire való egy-egy furcsaság, harapni kell vagy hámozni, vagy szelni és még sorolhatjuk a kérdéseket. A kókusz is külhoni, de nem annyira ismeretlen furcsaság, talán a legrégebbi amit ismerünk és használunk ételeink készítéséhez. Nekem a kókusz, ez a trópusokon õshonos pálmafa termése, az egyik kedvencem. A friss kókuszdió illata és íze különösen finom, felölmúlja a készen kapható reszelék aromáját, ezért érdemes bíbelõdni vele.
Én a kókusztejet házilag készítem. A kókusztej nem tévesztendõ össze azzal a nem különösebben ízletes folyadékkal, amely a friss kókuszdió belsejében található. Akkor nézzük, hogy mi is található benne ami finom...
Hozzávalók:...