Sült csirke lime-mal,gyömbérrel, chilivel és korianderrel
sponsored links
Már megjelent a magyar Good Food magazin második száma is, de nekem még az elsõrõl sem volt idõm szót ejteni. Pedig nagy lelkesedéssel vettem meg, és több receptet is kipróbáltam belõle. Tetszik az újság, meghozta a kedvem a gyors ebédek/ vacsorák elkészítéséhez. Mondhatni a magazinnak köszönhetõen vacsoráztunk egy héten át ázsiai beütésû ételeket., amit egyátalán nem bántunk meg.
Ha mégis kellene valamilyen kritikával illetnem a receptjeit, csak annyit mondanék: SÓ!
A ragacsos lime-os sült csirkét (vagy akár a habart, csirkés-sonkás illetve a korianderes répalevest, de még inkább a citromos-kakukkfüves grillezett sertéshúst ) sem ajánlanám elkészíteni sózás nélkül. De anélkül sem, hogy ne alkalmaznám az egészben sült csirke elkészítésének nálam bevált módszerét, miszerint a csirkét kívül-belül jól megsózom, borsozom, és bekenem annyi vajjal, amennyivel csak tudom ( ahol lehet, a bõre alá is kenve, különös tekintettel a mellére). Így nem fog kiszáradni a húsa, és így sül majd jó szaftosra.
Ezután teszem a hasüregébe a recept által megadott hozzávalókat, jelen esteben lime-ot,
koriandert,chilit, fokhagymát és gyömbért.
Ahhoz pedig, hogy a csirke bõre ropogósra süljön, és mindenhol kellõképpen át is süljön az a szárnyas, bizony néhányszor át kell fordítani a sütés ideje alatt. A végeredmény ízletes, kívül ropogós, belül szaftos finomság lesz.