Sült citromos csirkemell csicseriborsóval

2017-03-05

sponsored links


A sült citrom és sült csirke mindig remek páros. Nigella sütõben hosszan sült citromos csirkéjével szemben Fûszeres Eszter serpenyõs csicseriborsós változata percek alatt elkészül.


Hozzávalók
  • 2 evõkanál vaj
  • 2 evõkanál olívaolaj
  • 1 citrom 3 mm-es karikákra szeletelve
  • 2 egész csirkemellfilé falatnyi csíkokra vágva
  • bors
  • 2 doboz (40 dkg-os) csicseriborsókonzerv leöblítve és lecsepegtetve
  • 2 teáskanál õrölt római kömény
  • 2 teáskanál õrölt koriander
  • 1 teáskanál õrölt szegfûbors
  • 1 csokor újhagyma fehér része felkarikázva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 friss piros chilipaprika felszeletelve
  • 1 dl méz
  • 1 dl víz
a tálaláshoz
  • 1 csokor apróra vágott friss petrezselyemzöld

Az olajjal együtt hevítsük fel a vajat egy serpenyõben és a citromkarikákat oldalanként 3-3 percig süssük benne. Az aranybarnára sült citromot szûrõkanállal szedjük ki, tegyük félre.

A sózott, borsozott csirkecsíkokat kevergetve süssük 7-8 percig a serpenyõben maradt vajas keverékben.

A megsült húshoz keverjük hozzá a csicseriborsót, a fûszereket, a mézet és a vizet is. 3-4 perc alatt fõzzük össze.

Tálaljuk sült citromszeletekkel és petrezselyemmel megszórva.



Folytats a blogon ... palocprovence.blogspot.com/2017/03/su...

sponsored links

Keres?s