Sült citromos csirkemell csicseriborsóval
sponsored links
A sült citrom és sült csirke mindig remek páros. Nigella sütõben hosszan sült citromos csirkéjével szemben Fûszeres Eszter serpenyõs csicseriborsós változata percek alatt elkészül.
Hozzávalók
- 2 evõkanál vaj
- 2 evõkanál olívaolaj
- 1 citrom 3 mm-es karikákra szeletelve
- 2 egész csirkemellfilé falatnyi csíkokra vágva
- só
- bors
- 2 doboz (40 dkg-os) csicseriborsókonzerv leöblítve és lecsepegtetve
- 2 teáskanál õrölt római kömény
- 2 teáskanál õrölt koriander
- 1 teáskanál õrölt szegfûbors
- 1 csokor újhagyma fehér része felkarikázva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 friss piros chilipaprika felszeletelve
- 1 dl méz
- 1 dl víz
a tálaláshoz
- 1 csokor apróra vágott friss petrezselyemzöld
Az olajjal együtt hevítsük fel a vajat egy serpenyõben és a citromkarikákat oldalanként 3-3 percig süssük benne. Az aranybarnára sült citromot szûrõkanállal szedjük ki, tegyük félre.
A sózott, borsozott csirkecsíkokat kevergetve süssük 7-8 percig a serpenyõben maradt vajas keverékben.
A megsült húshoz keverjük hozzá a csicseriborsót, a fûszereket, a mézet és a vizet is. 3-4 perc alatt fõzzük össze.
Tálaljuk sült citromszeletekkel és petrezselyemmel megszórva.