Sült camembert
sponsored links
Rántott camembert-nek indult, de lusta dög voltam a panírozáshoz, úgyhogy sütõben sült fûszeres camembert-ként végezte a két zöld borsos sajt. Valamikor réges-régen csináltam már hasonlót, Jamie Oliver sült camember-tes rigatoniját. Az alapelv ugyanaz volt most is, csak kissé fûszeresebb lett és nagyon egészségesre vettük a figurát. Már ami a köretet illeti.
Nagyon gyors és nagyon finom vacsora.
Elõkészítés: kb. 5 perc
Sütési idõ: 15 ? 18 perc
Hozzávalók (2 fõre):
2 camembert sajt (20 dkg darabonként; most zöld borsos Tihany volt)
1 kisebb gerezd fokhagyma
1 bõ mk. egész tarka bors (de lehet zöld, vagy rózsa, vagy akár fekete bors is)
1 kisebb rozmaring ág (ha nincs friss, 1 csapott tk. szárított)
2 tk. olívaolaj
1 ek. fehérborecet
1 ek. balzsamecet
friss rukkola és vegyes saláta
2 ? 4 db magos rozskifli (étvágytól függõen)
kevés hántolt tökmag
A sütõt elõmelegítettem 200 fokra, légkeverésen.Elõvettem egy tepsit, meg némi sütõpapírt és madzagot.
Megpucoltam és viszonylag vékonyan felszeleteltem a fokhagymát. Leszedegettem a rozmaringleveleket az ágról. Durvára õröltem mozsárban a borsot. A sajtok tetejét körben bevágtam, majd leszedtem róluk a penészes kérget. Nem dobtam ki, félretettem, mert késõbb visszaraktam rájuk. Négy helyen kicsit bevágtam a sajtok tetejét, belenyomkodtam a fokhagymaszeleteket, majd megszurkáltam a rozmaringlevelekkel is. Az egészet megszórtam a durvára õrölt tarka borssal. Körbecsomagoltam sütõpapírral (2 réteggel), majd madzaggal szorosra kötöztem. A sajtokat meglocsoltam olívaolajjal. Az egyik sajt tetejére fehérborecetet, a másikra pedig balzsamecetet csurgattam (nekem ez a verzió jött be nagyon).
Tepsibe tettem a csomagokat és betoltam a forró sütõbe. Amíg a sajtok sültek, kettévágtam a kifliket és egy másik tepsibe raktam a szeleteket, egymás mellé. Kb. 5 perccel a sajtok sütési idejének vége elõtt a kifliket is betettem a sütõbe. Mire a sajt megolvadt és a teteje világos aranybarnára sült, a kiflik is megpirultak kissé. A még forró kiflikre olívaolajat csorgattam. Elõtte fokhagymával is bedörzsölhetjük, elég csak néhány fokhagymás húzás a kiflikre és isteni íze lesz.
Friss rukkolt és tökmaggal megszórt vegyes salátát is ettük hozzá. Na ez volt az egészséges rész. A férjnek kevertem egy kis joghurtos öntet is a nyúltáp mellé, olívaolajjal, sóval, borssal, kevés fokhagymával és citromlével.
A facebook-on is megtalálhattok, ha ide kattintotok.
És ami erre a vacsorára késztetett: Nõk Lapja Konyha áprilisi szám/Lila Füge
Kék sajtos nudli
Julia Child nyomában ? fûszeres paradicsom és pirítós
Bableves füstölt combbal
Sült túrótorta karamellizált cukorral
Nagyon gyors és nagyon finom vacsora.
Elõkészítés: kb. 5 perc
Sütési idõ: 15 ? 18 perc
Hozzávalók (2 fõre):
2 camembert sajt (20 dkg darabonként; most zöld borsos Tihany volt)
1 kisebb gerezd fokhagyma
1 bõ mk. egész tarka bors (de lehet zöld, vagy rózsa, vagy akár fekete bors is)
1 kisebb rozmaring ág (ha nincs friss, 1 csapott tk. szárított)
2 tk. olívaolaj
1 ek. fehérborecet
1 ek. balzsamecet
friss rukkola és vegyes saláta
2 ? 4 db magos rozskifli (étvágytól függõen)
kevés hántolt tökmag
A sütõt elõmelegítettem 200 fokra, légkeverésen.Elõvettem egy tepsit, meg némi sütõpapírt és madzagot.
Megpucoltam és viszonylag vékonyan felszeleteltem a fokhagymát. Leszedegettem a rozmaringleveleket az ágról. Durvára õröltem mozsárban a borsot. A sajtok tetejét körben bevágtam, majd leszedtem róluk a penészes kérget. Nem dobtam ki, félretettem, mert késõbb visszaraktam rájuk. Négy helyen kicsit bevágtam a sajtok tetejét, belenyomkodtam a fokhagymaszeleteket, majd megszurkáltam a rozmaringlevelekkel is. Az egészet megszórtam a durvára õrölt tarka borssal. Körbecsomagoltam sütõpapírral (2 réteggel), majd madzaggal szorosra kötöztem. A sajtokat meglocsoltam olívaolajjal. Az egyik sajt tetejére fehérborecetet, a másikra pedig balzsamecetet csurgattam (nekem ez a verzió jött be nagyon).
Tepsibe tettem a csomagokat és betoltam a forró sütõbe. Amíg a sajtok sültek, kettévágtam a kifliket és egy másik tepsibe raktam a szeleteket, egymás mellé. Kb. 5 perccel a sajtok sütési idejének vége elõtt a kifliket is betettem a sütõbe. Mire a sajt megolvadt és a teteje világos aranybarnára sült, a kiflik is megpirultak kissé. A még forró kiflikre olívaolajat csorgattam. Elõtte fokhagymával is bedörzsölhetjük, elég csak néhány fokhagymás húzás a kiflikre és isteni íze lesz.
Friss rukkolt és tökmaggal megszórt vegyes salátát is ettük hozzá. Na ez volt az egészséges rész. A férjnek kevertem egy kis joghurtos öntet is a nyúltáp mellé, olívaolajjal, sóval, borssal, kevés fokhagymával és citromlével.
A facebook-on is megtalálhattok, ha ide kattintotok.
És ami erre a vacsorára késztetett: Nõk Lapja Konyha áprilisi szám/Lila Füge
Innen is szemezgethettek
Kék sajtos nudli
Julia Child nyomában ? fûszeres paradicsom és pirítós
Bableves füstölt combbal
Sült túrótorta karamellizált cukorral