Sült Burgonyás Lepény Medvehagymával
sponsored links
A lepény franciául "galette". Milyen szépen hangzik. Olyan elegáns. Anélkül meg lehet enni, hogy összezsíroznánk magunkat. Fél kézzel, eltartott kisujjal. Akár. Ennek így persze nem sok köze van a recepthez, ami most következik, az ugyanis egy galette. Krumplival. S hogy ebben akkor most mi a különleges? Hát a nemes egyszerûség, a könnyedség, az ugyan, "ki hitte volna, hogy ilyet is lehet csinálni" érzet. Szerettük. Jól esett, finom volt. A forrás: Joy the Baker, az elkészült hazai verziót az eredetit szerzõ nagyság is likeolta az Instagrammon. Hát kell ennél több? Megvan az élet sava-borsa. Jöhet a lepény.
Hozzávalók az omlós lepénytésztához
- 156 gr liszt
- 1 tk cukor
- 0,5 tk só
- 110 gr hideg vaj
- 70 ml író (tej és joghurt keveréke kis citromlével) ...