Sült brokkoli mozzarellával és pármai sonkával 120/1.
sponsored links
Brokkolit szerintem csak sütni szabadna. Na jó, szeretem én nagyon a krémlevest is belõle, de a párolásnál ezerszer jobb a sütés, szinte magában elkészül, és az íze egészen más, sokkal sokkal finomabb. Mi vacsorának fogyasztottuk ezt az ételt, de akik diétásabban étkeznek, azoknak ebédre is kiváló fogás.
Hozzávalók:
1 nagy fej brokkoli
3 ek. olívaolaj
só, bors
1 bivalymozarella vagy 2-3 mozzarella
10 dkg pármai sonka
chilis olívaolaj és balzsamecetspray a tálaláshoz
friss bazsalikom
Elkészítési idõ: 30 perc
Sütési hõfok: 200°
A brokkolit rózsáira szedem, majd félbe vágom õket, majd egy uzsonnázótasakban összerázom õket olívaolajjal, sóval és borssal és vágott felükkel lefele egy sütõpapírral bélelt tepsire fektetem. Nagyjából 20 percig sütöm, amíg megpuhul, de még kissé roppanós marad és megpirul.
Elrendezem tálon a brokkolit, rátépkedem a mozzarellát és a sonkát, majd meglocsolom olívaolajjal, megspriccelem a balzsamecettel és tálalom is.