Sült ananász
sponsored links
Nemrég két termetes ananászt is beszereztem két különbözõ helyrõl , egyenként több mint két kilósakat!
Az egyik elfogyott nyersen, a másikat pedig desszertnek készítettem el.
Meghámoztam úgy, hogy körben leszabdaltam a héját, majd az alját levágtam.
Hat vastag karikát vágtam, aminek a fás közepét kimetszettem.
Sütõpapírral kibélelt sütõlemezre fektettem õket,megszórtam barna cukorral .
Illatos szegfûszeggel és fahéjjal ízesítettem. Mindkettõt frissen õröltem.
Volt a hûtõben 3 tojásfehérjém, amit macaronnak szántam, de itt végezte mandula nélkül.Ez sem olyan rossz hely azért nekik!
Felvertem egy evõkanál cukorral és pici sóval õket és az ananászkarikák tetejére kanalaztam.
Forró sütõben 15 percig sütöttem.
Kis levet eresztett, ami a cukorral öszekeveredve csodás szirupot eredményezett.
Tálaláskor ezt rá lehet csorgatni.
Meleg, fûszeres,zamatos finomság ami szerintem kihagyhatatlan, egyszerûen ellenállhatatlan!