Sült almás-körtés zabkeksz

2017-11-13

sponsored links

Sokszor készítek Emmának reggelire sült vagy párolt gyümölcsöt. Jobban szeretem így adni, mint nyersen, mert nem bántja a pocakját. Lehet, hogy már nem lenne gond, hiszen már 10 hónapos, de kezdetben emlékszem az alma és a körte kifogott rajta. Bár, ha belegondolok rajtam is és magamnak is párolom az utóbbi idõben a reggeli zabkásámhoz. Egy kevéske gyümölcspürével megloptam Emmát és ezt a finom zabkekszet sütöttem. Amióta eltoltam a reggelimet 8-9 közé, megszoktam, hogy a reggel 6 órási kávé mellé valamilyen kekszet eszek, így tuti kibírom. Inkább felteszem az ebédet, hogy ne akkor kelljen vele foglalkozni, amikor Tündérke felébred. :)











Sült almás-körtés zabkeksz
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
6 dkg szoba-hõmérsékletû vaj
10 dkg sült almapüré
10 dkg sötét nádcukor
6 dkg aranymazsola
1 tojás
10 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
7 dkg fehér tönkölyliszt
13 dkg finom szemû zabpehely
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál sütõpor
1 kávéskanál fahéj
csipet só

Elkészítés:
A vajat kikeverjük a tojással és a cukorral, majd hozzáadjuk az almapürét. A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a zabpelyhet, a mazsolát, a szódabikarbónát, a sütõport, a fahéjat és a sót. Végül a lisztes keveréket a kikevert vajas alaphoz adjuk és jól összedolgozzuk. Közepes golyókat formálunk, ellapítjuk a tenyerünkkel, majd sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük. Elõmelegített 180 fokos légkeveréses sütõbe 10-12 perc alatt készre sütjük. Tepsin hagyjuk hûlni, majd rácsra helyezzük teljes kihûlésig. Dobozba tárolva sokáig eláll.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/11/sult-...

sponsored links

Keres?s