Sült almás fagylalt

2014-02-02

sponsored links

Ezt a receptet is a  Rai Uno egyik gasztronómiai adásában láttam és nem hagyott nyugodni. Most elkészítettem.


Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 nagy alma (jonatánt használtam, hogy savanylás legyen),
  • kevés cukor (1 kávéskanál),
  • sütõpapír,
  • fagylalt (eperfagyit használtam, hogy kicsit kiemelje az alma savanykás aromáját),
  • díszítésnek bármi, ízlés szerint (én mazsolát és színes cukrot használtam)


Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és szeletekre vágjuk. A kalácsformába egy megvizezett sütõpapírt teszünk, beletesszük az almát, megszórjuk cukorral, majd a tetejére is teszünk egy megvizezett sütõpapírt és behajtogajuk a széleit. 15 ? 17 percig sütjük 180 fokra elõmelegített sütõben.  A megvizezett papír azért kell, hogy ne száradjon ki az alma és a cukor rajta karamellizálódjon.  Utána tálkákra tesszük és fagylaltot teszünk rá, majd díszítjük.


Mennyei ízkombináció. Az édes a savanykással, a puha alma és a savanykás mazsola, egyenesen mennyei!



Folytats a blogon ... legyunkeszsegesek.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s