Sült almapürés gofri vanília szósszal
sponsored links
Gyereknapot tartunk mi is! Mi ketten is egy kicsit gyerekek vagyunk, szerintem mindenkiben megbújik valahol egy gyerek, a kérdés, hogy kiben mennyire. Imádok Emmával csavarogni, a kedvére tenni, igyekszem a legtöbb idõmet vele tölteni. Tudom, néha kicsit túlzásokba is esek és aztán nem érti, ha még sincs idõm akkor foglalkoznom vele, amikor igényli. Hogy mikor van ez? Mindig... :) az igény folyamatos. Nem a legkönnyebb idõszak, de valahol biztos másképp kellett volna, vagy mégse? Erre azt hiszem nem fogok rájönni. Ma késõi kelés után késõi délutáni alvás következett. Ébredés után pedig jöhetnek a programok egészen estig. Remélem tetszeni fog neki. Nálunk a gyerek nap nem az édességrõl szól, de ettõl függetlenül hétvégén mindig van valami desszert.
Sült almapürés gofri vaníliaszósszal
Hozzávalók:
a sült almához:
6-7 alma
2 evõkanál fahéjas cukor
2 evõkanál vaj
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
a gofri tésztához:
10 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
10 dkg liszt
1 teáskanál sütõpor
1 kávéskanál fahéj
20 dkg sült alma
2 tojás
8 dkg olvasztott vaj (+ a sütéshez)
6 dkg darált mandula
2,5 dl tej
a vanília szószhoz:
4 dl tej
2 dkg vaníliás pudingpor
2 tojás sárgája
2 evõkanál vaníliás cukor
a tálaláshoz:
sült almapüré
porcukor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, cikkekre daraboljuk, sütõpapírral bélelt tepsibe pakoljuk. Megszórjuk fahéjas cukorral, meglocsoljuk vajjal, citrom levével és reszelünk rá a héjából is. Elõmelegített 170 fokos sütõbe puhára sütjük, végül kiszedjük és botturmix segítségével pépesítjük.
A tésztához a liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütõport, a fahéjat és a darált mandulát. Hozzáadjuk a két tojást, a vajat és simára keverjük a tejjel. A végén mehet hozzá a sült alma is.
A forró gofrisütõt kikenjük vajjal, egy-egy kisebb merõkanálnyival rászedünk, lecsukjuk és készre sütjük.
A vanília szószhoz a tojások sárgáját kikeverjük a keményítõvel és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejet, majd sûrûre fõzzük.
Tálaláskor a kész gofrira tehetünk a kimaradt sült almapürébõl, megszórjuk porcukorral és vanília szósszal nyakon öntjük.
Sült almapürés gofri vaníliaszósszal
Hozzávalók:
a sült almához:
6-7 alma
2 evõkanál fahéjas cukor
2 evõkanál vaj
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
a gofri tésztához:
10 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
10 dkg liszt
1 teáskanál sütõpor
1 kávéskanál fahéj
20 dkg sült alma
2 tojás
8 dkg olvasztott vaj (+ a sütéshez)
6 dkg darált mandula
2,5 dl tej
a vanília szószhoz:
4 dl tej
2 dkg vaníliás pudingpor
2 tojás sárgája
2 evõkanál vaníliás cukor
a tálaláshoz:
sült almapüré
porcukor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, cikkekre daraboljuk, sütõpapírral bélelt tepsibe pakoljuk. Megszórjuk fahéjas cukorral, meglocsoljuk vajjal, citrom levével és reszelünk rá a héjából is. Elõmelegített 170 fokos sütõbe puhára sütjük, végül kiszedjük és botturmix segítségével pépesítjük.
A tésztához a liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütõport, a fahéjat és a darált mandulát. Hozzáadjuk a két tojást, a vajat és simára keverjük a tejjel. A végén mehet hozzá a sült alma is.
A forró gofrisütõt kikenjük vajjal, egy-egy kisebb merõkanálnyival rászedünk, lecsukjuk és készre sütjük.
A vanília szószhoz a tojások sárgáját kikeverjük a keményítõvel és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejet, majd sûrûre fõzzük.
Tálaláskor a kész gofrira tehetünk a kimaradt sült almapürébõl, megszórjuk porcukorral és vanília szósszal nyakon öntjük.