Sült alma
sponsored links
Hideg téli délutánok vagy esték desszertje, vaníliaöntettel vagy egy gombóc vaníliafagylalttal egészen remek kis édesség.
Hozzávalók
6 közepes méretû, savanykás alma
3 evõkanál sárgabaracklekvár
3 evõkanál méz
50 g mazsola
50 g szeletelt mandula
1/2 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál vaníliakivonat
csipetnyi õrölt szegfûszeg
A vaníliaöntethez
300 ml tej
2 tojássárgája
2 evõkanál cukor
1 teáskanál liszt
1 teáskanál vaníliakivonat
Az almák magházát eltávolítjuk, majd sütõpapírral bélelt tepsibe ültetjük õket.
A többi hozzávalót elkeverjük, megtöltjük vele az almákat, és 200 fokos sütõben 35-40 perc alatt puhára sütjük.
A vaníliaöntethez a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet és a vaníliát kevés tejjel csomómentesre keverjük.
A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos részt, és besûrítjük.