Süllõ és bimbó avagy A halaska bimbója

2017-03-29

sponsored links

A halfogyasztásról röviden, mert még mindig el kel mondani.
-A hal finom.
Kicsit bõvebben-
itt olvashatsz róla  ?MNGSZ?














SÜLLÕ, PAPRIKÁS LISZTBE FORGATVA
     FOKHAGYMÁS KELBIMBÓVAL
            ÉS LASKAGOMBÁVAL
Hozzávalók:
4 db süllõ
50 dkg kelbimbó
30 dkg laskagomba
4 ger. fokhagyma
liszt
majoránna
õrölt kömény
fûszerpaprika
bors, só 
FIGYELEM! ez is egy bonyolultabb recept ?
A megtisztított süllõket besózzuk, és legalább 15 percig pihentetjük, majd paprikás lisztbe forgatva, egy nagyobbacska serpenyõben (monnyuk amibe belefér a süllõ), annyi olajban ami jó félig ellepi õket, mindkét oldalukról szép pirosra sütjük. A paprikás lisztbe én egy kevéske borsot is szoktam õrölni, illetve a az étel (köret) köményt is tartalmaz, akkor az is mehet bele.
A kelbimbókat és a laskagombát megtisztítjuk, aztán a bimbót felekre daraboljuk, a gombát pedig csíkokra vágjuk, vagy csak lazán a kezünkkel eltépkedjük; a fokhagymát vékonyan szeleteljük.  
Egy serpenyõben egy kis zsiradékon megpirítjuk a kelbimbót, amikor már szépen kezd pirulgatni, hozzáadjuk a laskát, megsózzuk, megborsozzuk és köménnyel ízesítjük. Az utolsó 2 percben a fokhagyma szeleteket is beleszórjuk és így pirítjuk készre, ügyelve arra, hogy a kelbimbó és a fokhagyma keseredhet, túlpirítás (megégetés) esetén. (Ha nem bízunk magunkba a pirítást ügyileg, illetve, ha puhábban szeretjük a zöldségeket, akkor egy kevés vizet, alaplét, akár fehérbort önthetünk alá.
Ennyi!
...és nagyon fincsi
 

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/03/...

sponsored links

Keres?s