Süldõtarja,sült gomba,krumpli...céklasaláta

2018-04-16

sponsored links

Nekünk bejött a süldõ husi...minden fajtája...most tarját választottam,vékony bõrréteggel.
Elkészítve igazi finomság lett belõle.Hidegen,melegen tökéletes.
Egyben sütve,fûszerezve,töltve,megformázva.





Hozzávalók:

  • süldõ tarja--egyben kb.másfél kiló
  • sertés fûszerkeverék
  • fokhagyma 
  • olaj

  • 50 dg apró barna gomba ,tisztítva--egyben hagyva
  • 2 gerezd fokhagyma szelve
  • só,bors,oreganó,chilidara

  • 50dg fõtt cékla
  • ecetes,cukros lé

  • 40 dg krumpli
  • petrezselyem
A húst fûszerezem,megtûzdelem fokhagymával,húscérnával körbetekerem,hogy szép formás legyen.Olajon körbepirítom egy kicsit,pohárnyi száraz ,fehérbort öntök alá,bõrével lefele legyen a sütõedényben.Elõször fólia alatt,majd amikor puhul megfordítom,ropogós pirosra sütöm.A cérnát leszedem.Tálaláskor vastagabb szeletekre vágom.Bõre mennyei.
A gombát a fokhagyma társaságában megsütöm,majd ízesítem,sóval,borssal,oreganóval,chilidarával.
A krumplit kockázom,megfõzöm.Olajon picit megforgatom,petrezselyemmel ízesítem.
A fõtt céklát lereszelem és a cukros ,ecetes lével leöntöm...ízesítem,borssal,pici fokhagymaporral.
A húst gombával,krumplival,céklával tálalom.

Jó étvágyat kívánok...MARI

Folytats a blogon ... marizei.blogspot.com/2018/04/suldotar...

sponsored links

Keres?s