Sûrûn irdalt csuka, patkóra vágott süllõ és süllõfilé paprikás lisztben sütve törtkrumplival
sponsored links
Hát végül is paprikás lisztben forgattam meg a süllõfiléket, amiket Legnagyobbikom még néhány napja fogott nagy süllõjébõl szeltem ki. Tegnap akasztott hozzá egy másik, kisebb süllõt, és egy csukát, így ma azokat is megsütöttem, szintén paprikás lisztbe forgatva. A nagy süllõt - mint feljebb már írtam - kifiléztem, lebõröztem, a kisebbet néhány helyen bevagdostam, hogy jobban átjárja a só, és patkóra vágtam. A csukát egészen sûrûn, szinte milliméterenként irdaltam, ahogy az oldalamon található "Érdekes videók" egyikén-másikán Felsõ Barnabás bemutatta a Bethlen csukánál, vagy a csukapörköltnél. (Eddig nem irdaltam be a csukát, mindig egészben fûszereztem be jó alaposan, ételízesítõvel, borssal, fokhagymával, chilivel, aztán a sütõben sütöttem meg, margarinnal, vagy vajjal megkenve. Amikor megsült, a bõrét leszedtük, és a finom csukahúst szinte lapozgatva, a csukahús-lapok közül a szálkákat egyben kiszedve, gond nélkül ettük meg az isteni fûszeres halat.) Felsõ Barnabás videóját megnézve úgy gondoltam kipróbálom a nagyon sûrû irdalást, és nem csalódtam benne, mert a fûszerek...