Sûrûbab, csülökkel

2013-01-13

sponsored links

sült_füstölt_csülök.jpg

Ezt de szerettem mikor anyukám csinálta. Múltkor elkezdtük sorra venni a fõzelékeket, mit szeretünk meg mit nem, eközben jutott eszembe a sûrûbab fõzelék, vagy hogyishítták..
Otthon persze, ha jól rémlik ennyire nem cifrázta anyu, belefõzte a füstölt, éppen mit.
De ha elõre megfõzzük a csülköt, az íze belekerül a babba, fõtt helyett viszont ehetünk jókis sült húst mellé.

Utána már tényleg nem marad más csak a nyöszörgés, meg az espumisan :D

Kellbele:
Egy, kb. 2,5 kilós füstölt csülök, áztassuk be hideg vízbe, fõzés elõtt legalább fél nappal,
Egy sárgarépa, 2-3 részre vágva,
1/2 zellergumó,
Egy csokor zöldfûszer; ehhez egy kis petrezselymet, pár szál rozmaringot és kakukkfüvet kötözzünk össze,
Fél evõkanál borókabogyó,
Fél evõkanál szemes fekete bors,
Két babérlevél


Bab
Fél kiló tarkabab (egy napig áztassuk),
Ujjnyi csík zsírosabb szalonna, kis kockákra vágva ...


Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2013/01/13/surubab_...

sponsored links

Keres?s