Sûrített tejes keksz csokival és dióval - Blogkóstoló 17.
sponsored links
Ezt a nagyon-nagyon finom kekszet sütöttem a 17. Blogkóstolóra, melynek a háziasszonya Ági (A tetovált lány konyhája)
Izabella blogját sorsolta nekem (Abroszra való), akitõl jó néhány receptet ki is néztem, de végül ez az egyszerû, de annál finomabb keksz lett a befutó. Ez az igazi 20 perces sütemény, mert lehet kezdeni a sütõ bemelegítésével, a hozzávalók összekeverése 5 perc, a formázás is hamar megvan, a sütés pedig maximum 10-12 perc.Sajnos viszont, hogy eltüntetni sem tart tovább. Az alaprecept itt található: Sûrített tejes keksz ...
A hozzávalókhoz azt írom le, amit én használtam hozzá.
Hozzávalók:
- 8 dkg puha vaj,
- 15 dkg natúr joghurt,
- 1 tubus cukrozott sûrített tej (ez 17 dkg),
- 30 dkg liszt,
- 2 teáskanál sütõpor,
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna,
- 10 dkg étcsokoládé,
- egy nagyobb maréknyi dió.
Elkészítés:
- A sütõt elõmelegítem 180 fokra, a sütõlapra sütõpapírt vágok.
- A lisztet a sütõporral és a szódabikarbónával elkeverem. A vajat a joghurttal és a sûrített tejjel kikeverem, majd összekeverem a liszttel.
- A csokoládét és a diót kisebb darabokra vágom és a tésztához adom. Nedves kézzel kisebb gombócokat formázok a tésztából és kissé lelapítva a sütõpapírra pakolom.
- A sütõben kb. 10-12 perc alatt megsül, de függ a sütõtõl és a keksz nagyságától is.
A receptet köszönöm szépen, más variációban is ki fogom próbálni, pl. valamilyen aszalt gyümölccsel, vagy kókusszal.