Sörös-mézes karaj
sponsored links
Újév elsõ napjára sütöttem ezt az édeskés, pikáns, kissé csípõs karajt. Egy ideje már bent vártak a mélyhûtõben, hogy valami készüljön belõlük. Azt tartják, hogy január elsején malacot kell enni, hogy az évünk szerencsés legyen. No hát ezen nem múljon; elõ is kaptam õket, hogy egy jó kis sültet együnk. Persze nem csak e jeles napon kerül az asztalra. ;) A pácban az ízek nagyon jól kiegészítették egymást. Az összhatás enyhén keleti beütésû lett, de mégis jól passzolt mellé a hagymás burgonya és a birsalmaszósz. :)
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet bõrös-csontos karaj
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
A páchoz:
2 dl sör
3 ek. méz
1 ek. barna cukor ...