Sörös marharagu

2012-01-27

sponsored links

A múltkori knédlinek megmaradt a fele - merthogy az adag 6 fõs, mi pedig csak hárman ettük. Úgyhogy a felét lefagyasztottam, hogy majd milyen jól jön valamikor. Ez a valamikor aztán alig egy hét múlva következett el... Ez a hét sem a szokásos módon telik, elég nagy az össze-visszaság. A lényeg, hogy elõzõ nap kellett fõznöm a gyerekeknek valami jól melegíthetõ ebédet, tehát praktikusan valami pörköltet, ragut. Így jött képbe a knédli, mint köret (amivel így már nem kellett bajlódnom...), amihez megint csak a csehes/szlovákos emlékek kúsztak be, ezúttal barnasörös marharagu képében. Bár máskor kifejezetten keresem a csontos marhalábszárat (osso bucohoz), most csak jobb híján vettem meg, de aztán nagyon nem bántam meg. Nagyon jó ez a hús az efféle ragukhoz és van annak elõnye, ha az ember egyedül fõz otthon. Például egyedül eheti meg a velõt, friss zsömlével tunkolva közben a szaftot... (szóval, tutira rendbe jött a gyomrom, mert túléltem :) ) Hamarosan ismétlés várható, mert ki kell cserélnem ezt a béna képet :D

1,5 kg csontos marhalábszárat (vagy 1 kg színhúst)

sóztam, borsoztam, liszttel megszórtam, majd ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2012/01/27/soro...

sponsored links

Keres?s