Sörtésztában sült zöldségek és csirkecomb
sponsored links
Most kaptam ezt a remek receptet és azonnal ki is próbáltam. Az eredeti receptben fehér spárga volt és kicsit más mártogatós, de a lényege nekem ilyen volt.
Hozzávalók:
A sörtésztához:
A mártogatóshoz:
Elkészítése:
A zsenge padlizsánt héjastól felvágtam hosszában ujjnyi vastagságú hasábokra. Megsóztam, borsoztam. A spárgák szárát eltörtem ott, ahol maguktól elpattantak. A fiatal zöld spárgát nem kell pucolni. A csirkecombokról lehúztam a bõrt, kifiléztem õket és egy-egy filét 5 - 6 csíkra vágtam fel.
A tészta hozzávalóit alaposan elkevertem egy hosszúkás tálban, amiben kényelmesen tudtam mártogatni a hosszúkás zöldségeket. Az olajat közepesen forróra melegítettem és így sütöttem meg a zöldségeket. Nagyon ízletes ebédünk lett belõle egy pikáns mártogatóssal.
Hálásan gondolok Szilvire, akinek jóvoltából meglephettem a családomat evvel a remek tavaszi ebéddel.
Hozzávalók:
- 25 dkg zöld spárga
- egy kisebb padlizsán
- 4 csirkecomb filé
- olaj a sütéshez
A sörtésztához:
- 15 dkg tönkölyliszt
- 5 dkg étkezési keményítõ
- 2 tk sütõpor
- 1/2 kk só
- 1/2 kk bors
- 2 dl hideg sör
- 2 nagy tojásfehérje
A mártogatóshoz:
- 2,5 dl laktózmentes joghurt
- 1 csokor kapor
- 1 csipet só
- frissen õrölt bors ízlés szerint
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 tk méz
Elkészítése:
A zsenge padlizsánt héjastól felvágtam hosszában ujjnyi vastagságú hasábokra. Megsóztam, borsoztam. A spárgák szárát eltörtem ott, ahol maguktól elpattantak. A fiatal zöld spárgát nem kell pucolni. A csirkecombokról lehúztam a bõrt, kifiléztem õket és egy-egy filét 5 - 6 csíkra vágtam fel.
A tészta hozzávalóit alaposan elkevertem egy hosszúkás tálban, amiben kényelmesen tudtam mártogatni a hosszúkás zöldségeket. Az olajat közepesen forróra melegítettem és így sütöttem meg a zöldségeket. Nagyon ízletes ebédünk lett belõle egy pikáns mártogatóssal.
Hálásan gondolok Szilvire, akinek jóvoltából meglephettem a családomat evvel a remek tavaszi ebéddel.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.