Sörtésztában sült csirkemell csíkok szalmaburgonyával és cukkini salátával
sponsored links
Egy könnyed hétvégi ebéd készítése, amikor az udvaron zuhog az esõ. Nincs nagy történet, nincs bonyolult recept - a végeredmény mégis meggyõzõ.
A csirkemelleket szépen felszeletelem, majd felcsíkozom.
Lisztben átforgatom õket, majd elkészítem a sörtésztát. Liszt, három tojás és 2,5 dl sör, amiket egy tálban összekeverünk.
A csirkemell csíkokat a sörtésztába dobáljuk, majd forró olajban sütjük ki az összeset.
Burgonyákat hámozunk, majd a képeken látható módon hajszálvékony csíkokat készítünk belõlük. Konyhai papírtörlõvel felitatjuk a fölösleges nedvességet, majd ezek is mehetnek a forró olajba.
Friss és zsenge cukkiniket hámozóval hajszálvékony szeletekre vágunk, amiket azután olaj, cukor és ecet keverékébe forgatunk. Kicsit hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, és utána már tálalunk is.