Sörben sült nyúlcombok

2012-02-11

sponsored links


A nyúl az az állat, aminek a fogyasztása a legjobban megosztja az embereket. Sokan csak azért nem eszik meg, mert aranyos és sajnálják. Ettõl függetlenül megeszik a szintén aranyos borjút, bárányt, vagy éppen a malacot, ami pedig egy intelligens, okos állat; a képességei a kutyáéval vetekednek, mégsem sajnálja senki. Elismerem, a nyúl nagyon cuki, de a húsa egészségesebb még a csirkénél is, és nem utolsósorban nagyon finom.
Nekem nincs problémám vele, ha a hentesnél már csak a húst látom. Viszont mostanában egyre többször eszembe jut, hogy kéne tartani nyulakat. A telkünk nagyon kicsi, más állat tartására nem alkalmas, de a nyulaknak igazán nem kell sok hely. Mondjuk azt már nem tudom nem szakadna-e meg a szívem, ha a saját nyulainkat kéne levágni...

Na de most anyukám a piacról hozott nekem egy egész nyulat. A csontosabb részébõl leves készül majd, a lapockarészébõl szintén valami sültet tervezek. Vagy esetleg egy jó ragut, majd meglátjuk. Most a combok voltak soron. Nem túlzok, ha azt állítom, ez volt életem legfinomabb nyula.

Hozzávalók:
4 darab nyúlcomb (nálam két elsõ és két hátsócomb)
5 dkg füstölt szalonna
2 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
kis darab zeller (vagy egy szál angolzeller) ...

Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2012/02/sorben-...

sponsored links

Keres?s