Sörben párolódott malackaraj
sponsored links
Vettem egy szép, bõrös malackarajt, amelyet az Anyósomtól örökölt, öntött vaslábasban készítettem el,sörben párolgatva.
Hozzávalók:
- kb 1 kg bõrös malackaraj
- 1 kanál zsír
- 1 szelet füstölt szalonna
- só
- szines bors
- fokhagyma
- 1 doboz jófajta sör
- köménymag
- babérlevél
- rozmaring
Elkészítése:
A húst megmostam, kb 1,5 cm vastagságban a bõrét bevagdostam ( én csak hosszanti irányban).
A résekbe összedarált fûszereket dörzsöltem,meg elrejtettem néhány fokhagyma darabkát is .
A forró zsírban megforgattam minden oldalát,majd a bõrõs felével felfelé helyeztem, pici vizet öntöttem alá.
A malac bõrét sörbe mártott szalonnával kenegettem sülés közben,és kicsit alá is öntögettem.
Kb 2 órát sütöttem szép pirosra, a sör, és a fûszerek nagyon jól megízesítették a húst.