Sörben párolt sült csülök tepsis újkrumplival
sponsored links
Sok helyen olvastam már a sörben sült csülökrõl, mindig úgy képzeltem, hogy isteni finom lehet. Most a hét végén vettem 4 csont nélküli elsõ csülköt (akciósan a Tescoban), és végre el is készítettem ezt a finomságot. Hogy ebben a melegben ne kelljen órákig sütögetni, Zepter gyorsfõzõ fazékkal elõpároltam a csülköket.
De kezdem az elején. Szóval volt négy szép húsos elsõ csülköm, amit megtisztítottam, majd kettévágtam és sertéssült fûszeremmel egyenként alaposan befûszereztem. Az 5,8 literes Zepter fazékba beletettem a kis fõzõkosarat, és annyi sört kb. (2-2,5 dl) öntöttem bele, hogy épp a kosár alját ellepje. Belepakoltam a befûszerezett 8 fél csülköt, a fazekat lezártam és szokásos jelzések után 35 percig fõztem, de most nem lehetett egész takarékra venni a tûzhelyet a kevés folyadék miatt, inkább csak közepesre, 4-5/9, utána hagytam magától visszaesni a pöcköt (kb. 10-12 perc). Amíg ez megtörtént, a körethez megtisztítottam 18 szem újkrumplit (folyó víz alatt, új fém dörzsivel pillanatok alatt lejött a tesco-s sárga újkrumpli héja), majd a krumplit pici olajjal kikent tepsibe karikáztam, 3 fehér kanál sertéssült fûszerkeverékemmel megfûszereztem, vágtam rá egy fej hagymát, 3 db tv ...