Sózott darált paprika télire
sponsored links
"Mit célszerû eltenni télire kerttel és tapasztalattal nem,
de már önálló konyhával rendelkezõ kezdõnek?"
Ezt kérdezte tõlem kerttel és (még) tapasztalattal nem,
-meg kevés erre fordítható idõvel-
de annál nagyobb lelkesedéssel rendelkezõ fiatal ismerõsöm.
Az is fontos volt, hogy ne legyen tele tartósítószerrel és ne legyen túl bonyolult,
olyan legyen amit biztosan megtud csinálni.
Alaposan kiveséztük a témát, mit szeretnek, mit igényelnek hosszútávon,
mire van még lehetõség az idén. Mivel kezdjünk, mik képezzék az alapot.
Természetes, hogy a kedvenc gyümölcseikbõl készül néhány kis üveg lekvár
(még talál õszibarackot, szilvát, körtét, almát, birset, stb.)
egy pár üveg savanyúság (a csalamádé tökéletes) és paradicsomlé.
Ezek nála is tervezettek voltak.
Végül azt kérdezte tõlem, mi az amit "ki nem hagynál?"
Nem kellett gondolkodnom a válaszon: sózott darált paprika - vágtam rá.
Tavaly magunkat "újdonsággal" is megleptem.
(Nem készült róla írás.)
A csípõs Bácskai paprikát lecseréltem,
sárga illetve még zöld és már beérett piros "tüzes"paprikára.
Ezeket nem túl vékony karikára metéltem,
majd ugyanannyi súlyú darált kápia közé kevertem.
A paprika és só aránya maradt, azaz 2 kg paprikához 40 dkg sót tettem.
Linkek újra
Sózott darált paprika:
Sózott darált paprika 2:
Kápia paprika sóval télire:
??