Sóskasaláta
sponsored links
Salátát ígértem, itt van lányok!
Pohársaláta!
Annyira jól érvényesül együtt a virsli füstössége, a sóska savanykás íze, a krémes kefír, a ropogós retek, a friss paradicsom, a szõlõmagolaj aromája és végül a tetején a sózott mandula.
Hozzávalók:
- 1 nagy maréknyi sóskalevélke apróra tépve
- 1 db piros hónapos retek
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 ek. szõlõmagolaj vagy olivaolaj (hidegen sajtolt)
- 2 db füstli vagy füstölt ízû virsli
- 2 db füstölt sajt szeletke
- 1 dl kaukázusi kefír
- 4-5 db sós mandula
Elkészítése:
A virslit roppanósra fõztem, majd kihûtöttem.
A zöldségeket jól megmostam, a sóskát összetépkedtem, a paradicsomot, retket kockákra vágtam, majd meglocsoltam szõlõmagolajjal.
Egy üvegpohár aljába megágyaztam a salátának 1 dl kaukázusi kefírrel, majd lazán beleraktam a saláta hozzávalóit, és megszórtam durvára vágott sós mandulával.